Tutumlu Gezgin köşe yazarı işiyle ilgili soruları yanıtlıyor

çavuş

Aktif Üye
Raporlama gezisine çıkmadan önce haftalarımı nerede kalabileceğimi, yemek yiyebileceğimi ve neler yapabileceğimi araştırarak geçiriyorum. Onlarca etkinlik, tur ve röportaj planlıyorum. Sınırlı bütçem (sonuçta bu köşenin adı Tutumlu Gezgin) bazen hızlı ve esnek hareket etmem gerektiği anlamına geliyor.

İnsanlar geçimimi sağlamak için seyahat ettiğimi öğrendiklerinde bana en sık sordukları sorular birkaç soru oluyor. İşte bu soruların yanıtlarından bazıları:

Seyahat destinasyonlarınızı nasıl seçiyorsunuz? Bir yere gidebilir misin?

Ne yazık ki hayır. İlham almak için bütçe seyahat haberlerini takip ediyorum, seyahat bloglarını okuyorum ve sektör uzmanlarıyla konuşuyorum. Gezginlere kredi kartı ekstrelerine baktıklarında pişman olmayacakları benzersiz deneyimler sunan destinasyonlar arıyorum. Ekim ayında Key West, Florida'yı ziyaret ettim ve burada maliyet avantajı sağlamak için bir pansiyon odasını üç yabancıyla paylaştım. Geçen bahar, lüks olanaklarıyla tanınan Aspen, Colorado'ya seyahat ettim. Nispeten ucuz, aile tarafından işletilen bir pansiyonda kaldım ve sanat müzelerini ücretsiz ziyaret ettim.

Gezginler karbon ayak izlerini azaltmak istedikleri için genellikle daha yeşil ve daha ucuz ulaşım seçenekleri sunan yerleri arıyorum. Geçen yaz iddialı bir yolculuğa çıktım: Trafik sıkışıklığıyla tanınan Los Angeles şehrinin çoğunu metroyla görmek. Bununla Hollywood tabelasına ulaşamadım ama Santa Monica'nın plajları da dahil olmak üzere şehrin önemli yerlerinin çoğunu ziyaret ettim.

Seyahat etmek her zaman pahalı değil midir?

Bazen – ama eğer sabırlıysanız ve iyi fırsatlar ararsanız, bu böyle olmak zorunda değildir. Köşemde, birinci sınıf havayolu koltukları için nasıl teklif verileceği, can sıkıcı tesis ücretlerinden nasıl kaçınılacağı ve Kara Cuma seyahat satışlarından en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı gibi bütçe harcama stratejilerini düzenli olarak paylaşıyorum. Bazen bu yazılar kendi deneyimlerimden geliyor; Bir keresinde business class yükseltmesi için 400$ teklif etmiştim ve kazandım. Bir şezlongun rahatlığında dokuz saat geçirdim.

Ayrıca gerçek olamayacak kadar iyi görünen ucuz teklifleri de test ediyorum. 2019'da Bahamalar'a 150 doların altındaki üç günlük bir gemi yolculuğunun reklamını gördüm. Deneyimin nasıl olduğunu merak ettim ve öğrenmek için gemi yolculuğu rezervasyonu yaptım. Ekonomik bir otelde bir gecelik konaklama fiyatına bu yolculuk şaşırtıcı derecede eğlenceliydi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, gemide “yükseltme ücretleri” sıkıntısı yaşanmadı.