Twitter’ın yeni işvereni, hangi kullanıcılardan fiyat alabileceğinin sinyalini verdi

babaadam

Aktif Üye
Twitter’ın yeni işvereni, hangi kullanıcılardan fiyat alabileceğinin sinyalini verdi
Dünyanın en varlıklı bireyi pozisyonundaki ABD’li yüksek teknoloji devi Elon Musk’ın söz özgürlüğünü kısıtladığı nedeni öne sürülerek eleştirdiği Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması daha sonrası yapacağı değişiklikler merak konusu.


Bu hususta renk vermeye başlayan Tesla ve SpaceX kurucusu, satın alma muahedesi resmen yürürlüğe girdiğinde, Twitter’ın hizmetlerinin hükümetlerle ticari kuruluşlar için biraz maliyetli hale gelebileceğini lisana getirdi.


‘bayağı kullanıcılar için her vakit ücretsiz’


Salı günü “Twitter, kolay kullanıcılar için her vakit fiyatsız olacak, lakin ticari/hükümetten kullanıcılar için küçük bir maliyet olabilir” paylaşımını yapan Musk, daha evvel algoritmaları açık kaynak haline getirmeyi, bot ve geçersiz kullanıcıları kaldırmayı ve büsbütün gerçek kullanıcılarla devam etmeyi hedeflediğini söylemişti.

Twitter will always be free for casual users, but maybe a slight cost for commercial/government users

— Elon Musk (@elonmusk) May 3, 2022



Bilgiye erişim ve söz özgürlüğü tartışması dinmiyor


Kimi STK’lerin Coca Cola, Disney, Kraft üzere büyük ABD şirketlerini Musk idaresinin nefret telaffuzunu sınırlayan ılımlılık siyasetlerinden vazgeçmesi halinde Twitter’ı boykot etmeye çağırdığına dair CNN haberini de paylaşan teknoloji devi, “Bilgiye erişiminizi denetim etmek isteyen bu kuruluşları kim finanse ediyor? Araştıralım” reaksiyonunu gösterdi.

Who funds these organizations that want to control your access to information? Let’s investigate …https://t.co/dBFsGjOMC8

— Elon Musk (@elonmusk) May 3, 2022



Twitter’ın ılımlılık siyasetlerinin tabir özgürlüğü için tehdit oluşturabileceği görüşündeki Musk, satın alma sürecinde kendini ‘mutlak söz özgürlükçü’ ilan etmiş, “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder, zira tabir özgürlüğü bu demek” vurgusunu yapmıştı.


Tesla ve SpaceX CEO’su, Twitter şirketinde yasal olarak mümkün olduğunca fazlaca sayıda hissedarı tutmaya çalışacağını belirtirken, The Wall Street Journal, Musk’ın yatırımcılara toplumsal medya devini yaklaşık üç yıl daha sonra yine halka açmayı planladığını dediğini yazdı.


Geçen hafta Twitter, Musk tarafınca 44 milyar dolarlık bir mutabakatla satın alınmayı kabul ettiğini duyurmuştu, fakat mutabakatın yürürlüğe girmesi hissedar onayına tabi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.