“Uygulanmayan iskonto niçiniyle diyaliz hastaları fark ödüyor”

çavuş

Aktif Üye
Meclis Genel Heyeti’nde, birtakım ilaçlardaki iskonto sıkıntısını gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, son günlerde eczanelerde 78 adet ilacın kamu kurumu iskontosunun SGK’ya kesilen faturalarda işlenmemesinden dolayı hastaların fark ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eczanelerde kimi ilaçların kamu kurumu iskontosunun SGK’ya kesilen faturalara işlenmemesinden dolayı hastaların fark ösöylemiş olduğini belirtti.

“78 İLACA İSKONTO UYGULANMIYOR”

Meclis Genel Kurulu’nda, eczanelerde yinedan ıstırapların baş gösterdiğini lisana getiren Aydın, yüksek enflasyon, euro kurunun epeyce düşük kalması üzerine şu anda 78 âdet ilacın kamu kurumu iskontosunun SGK’ya kesilen faturalarda işlenmemesinden dolayı hastaların fark ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

“600 İLA BİN 200 LİRA FARKI CEPLERİNDEN ÖDÜYORLAR”

Bilhassa diyaliz hastalarının diyaliz solüsyonlarında, 600 ila bin 200 lira farkı ceplerinden ödemek zorunda kaldığını söz eden Aydın, “Bu kamu kurumu iskontalarını birtakım firmalar uygulamıyor.

Bir an evvel bu sorun çözülmesi gerekiyor. Diyaliz hastaları kronik hastalar. Her ay bu solüsyonu kullanmak zorunda. Bir birden fazla da ekonomik açıdan zayıf olan hastalar. En azından, kamu kurumu iskontoları biraz daha düşürülerek maliyet hastaya yansıtılmamalı” sözlerini kullandı.