‘Verdikleri muştuların üzerinden 48 gün geçti. Neyi bekliyorlar?’

çavuş

Aktif Üye
CHP Genel Lider Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sıhhat çalışanlarına 14 Mart’ta verilen kelamı hatırlattı, üzerinden 48 gün geçmesine karşın verilen vaatlerin hiç birinin gerçekleşmediğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sıhhat çalışanlarına maaş güzelleştirmesi ve mali hakların teslimi kelamı vermişti. Sıhhat çalışanları ise üzerinden 48 gün geçmesine karşın, verilen vaatlerin de yerine getirilmemesine reaksiyon gösteriyor.

CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Lider Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bahse ait yazılı bir açıklama yaparak iktidara davette bulundu.

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

Verilen kelamları anımsatan ve yerine getirilmediğinin altını çizen İlgezdi,

“Sağlıkçıların birden epey kalemde aldıkları maaşların tek kalemde, emekliliğe yansıyacak biçimde düzeltileceği kelamı verilmişti lakin yapılmadı. Diş doktorlarının, aile tabiplerinin fiyatlarını artıracaklarını müjdelemişlerdi, o da yok.

Ek ödemelerde de artış yapılacak dediler. Dediler de dediler. Lafla peynir gemisi yürümez. Sıhhat çalışanları artık icraat görmek istiyor. Bu pandemi süreci atlatıldıysa ‘giderlerse gitsinler’ söylemiş olduğiniz tabipler yardımıyla atlatıldı. ötürüsıyla siz sıhhat çalışanlarına borçlusunuz” sözlerini kullandı.

Hekimleri “yoksulluk hududunda yaşamaya mahkum eden bu anlayışa acilen son verilmesi” gerektiğinin altını çizen İlgezdi, kelamlarına şöyleki devam etti:

“VAATLERİNİN TEK TEK PEŞİNDEYİM”

“İsteseler tek bir talimatla bu işi çözerler. Bu ülkede bir gecede neler değişti. Bir gecede Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldi, ülke idaresi değişti. Bir gecede ne bakanlar nazaranvden alındı, yerine kimleri getirdiler.

Bir gecede İstanbul Mukavelesi feshedildi. Fakat sıhhat çalışanları için hiç bir şey değişmedi. Zira değiştirmek istemiyorlar. Zira samimi değiller. Sıhhat çalışanlarının çalışma şartları, mali hakları umurlarında değil.

“NEREDEN BAKSAK TUTARSIZLIK”

var ise yoksa vaat, icraata gelince ortadan kayboluyorlar. Evvel ‘giderlerse gitsinler’ diyorlar. daha sonra geri vites yapmak için tutamayacakları vaatler verip sıhhat çalışanlarının ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Nereden baksak tutarsızlar. Lafın tamamı da mecnuna söylenir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Lider Yardımcısı olarak, siz tutana kadar verdiğiniz vaatlerin tek tek peşindeyim. Bu da bu biçimde bilinsin.”