Visting Şangay şimdi: Mavi-gökyüzü tabanlı bir hayat

çavuş

Aktif Üye
Şangay'a yakın zamanda yapılan bir ziyaret sırasında, eski Fransız imtiyaz bölgesindeki ağaçların gölgeliklerini inceledim ve gökyüzünün olağan gri değil, açık mavi olduğunu gördüm.

New York'taki Flatronon Binasını anımsatan asırlık bir dönüm noktası olan Wukang Mansion yakınlarındaki yoğun bir kavşakta, sahne garip bir şekilde sakindi, çünkü neredeyse hiç sesli elektrikli arabalar ve bisikletler geçti.

Ve normalde yerli halk kadar yabancıyı çeken Huaihai Yolu'nun özellikle hippi bir yolu boyunca, ev işçileri çöpten boş olan muhafazalar üzerinde dolaşıyorlar.

Şangay'ın sevdiği bir yaşamdan sonra, kirliliğine, gürültüsüne ve kaosuna rağmen, şehrin pembeye dönüştüğünü belirlemek için pembe gözlüklerimi kaybettiğimi hissettim.

Çin, uzun pandemi şifrelemesinden sonra geçen yıl açılmaya başladı. Visa içermeyen ve transit vize programları sunmaya başladı ve uluslararası kredi kartlarını kabul etmek ve otelleri öğretmek, yabancılara tekrar hoş geldiniz için WeChat ve Alipay gibi hepsi bir arada uygulamalar kurdu.

Aralık ayında ülke vize programını genişletti ve basitleştirdi ve ABD de dahil olmak üzere 54 ülkeden gelen gezginlerin, ziyaretçileri başka bir ülkeye geçişte meydana geldiklerinde 10 güne kadar izin verdi. (Konsolosluğa kişisel bir ziyaretin gerekli olduğu ve daha uzun süre kalabileceğiniz standart masraflar için turist vizesi hala bir seçenektir). Ayrıca transit vize giriş şehirlerinin sayısını 60'a çıkardı ve şimdi ziyaretçilerin aralarında özgürce seyahat etmelerini sağlıyor.

Çin'in ziyaret etmesi gereken her şey, ama iki haftalık konaklamamda bir şekilde gezinmenin daha zor olduğu bir yer keşfettim. Uygun planlama ve sabırla, Şangay ziyaretçileri kilitlendikten sonra karakterlerinde farklı ve sofistike bir şehir keşfedecekler.

Ülkeden uygulama tabanlı hayata neredeyse tamamen geçiş yerlilere inanılmaz bir rahatlık getirdi, ancak gezginler için yeni bir engel yarattı.

Bundan önce, şirketlerin genellikle çok dilli işaretleri veya web siteleri vardı. Şimdi neredeyse her şey uygulamalarda sayısallaştırılmış ve konsolide ediliyor. Okuma becerilerim sınırlı olsa bile Çince konuşma avantajım var, ancak çoğu ziyaretçi için bu vardiya zor olacak.

Her zamanki gibi, gelmeden önce bir VPN hizmeti indirdim, böylece Çin'in “büyük güvenlik duvarı” ve Google da dahil olmak üzere engellenen web sitelerine erişim yapabilirim. Ayrıca mesajlaşma platformu Wechat ve ödeme uygulaması Alipay ekledim ve kredi kartımı seyahatimden önce koydum.

Her iki uygulama da en temel işlevler için gereklidir, ör. B. restoranlarda geziler veya siparişler. Alipay'ı ilk kez bir şirketin QR kodunu tarayarak ya da taramama neden olarak bir işlem için sürdüğümde. Uygulama hatalı ve yavaş, ama ikinci gün çalıştı – çoğu zaman.

Bir gün 19. yüzyıldan itibaren dönüştürülmüş schikumlarla dönüştürülen dar sokakların bir labirenti olan Tianzfang'ı gezdim Evler, Şangay'dan farklı bir avlu tarzı. Bazıları hala sakinler tarafından işgal ediliyor, ancak birçoğu şimdi işçilik, çağdaş sanat galerileri ve yengeç kabuğu keklerinden kızarmış kokulu tofu'ya kadar her şeyi satan yemek standları ile dolu.

Geleneksel bir ipek elbise olan bir Qipao satın almaya çalıştığımda, satıcının QR okuyucusu kodumu kabul etmedi. Kimsenin beklemediği yabancı kartımın yük tesisi de dahil olmak üzere birkaç başarısız denemeden sonra ikimiz de vazgeçtik. Nakit ödemeyi teklif ederdim, ancak çoğu şirketin artık kabul etmediğini söyledikten sonra hiçbir şey alamazdım, Alipay ile en mütevazı sokak satıcıları tarafından onaylanan bir gerçeklik.

Alipay içinde, DIDI ile DIDI dahil olmak üzere, fiziksel olarak fiziksel olarak imkansız olacak kadar her yerde mevcut olan çeşitli başka temel uygulamalar da var. Yolculuklar, havaalanından bir saatlik bir gezi için çok uygun fiyatlı Etwa 200 yuan (27 $) ve genellikle şehir içi turlar için nadiren metroları ele geçirdiğim birkaç dolar. DIDI kullanımı ziyaretçiler için hafif engellerle donatılmıştır: sürücülerin sadece onaylanmış alanlarda durmasına ve isimleri yerine telefon numaralarının son dört hanesini isteyerek sürücüleri onaylamalarına izin verilir.

Dille ilgili birçok sorun, uygulama işlevlerini, görüntüleri ve dilini yorumlayan WeChat ve Alipay çeviri işlevleri kullanılarak çözülebilir. Menüleri pandemi önce İngilizce sunmayacak olan duvardaki delikli restoranlarda araçları en yararlı buldum. Zhujiajiao'da deniz ürünleri olan bir yerde, City'nin eteklerinde yaşayan müzeyi çeviren eski bir su kasabası, daha önce Çin karakterlerini okumayacağım araç bana yardımcı oldu.

Diğer pirinç don yapıları da sadece yavaş yerleşti. Otellerin yabancı kartları kabul etmesi talimatı verilmiş olsa da, uluslararası bir markada kalmak veya ödeme sürecinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için butik bir otelde bir oda ayırmak en iyisidir. Bazı çevrimiçi rezervasyon platformları bir kartı kabul eder, böylece otel varışta herhangi bir ödeme kabul etmez. Bu, şu anda eşleşen gözetim kameraları gibi diğer değişikliklerle eşleşemez, ülkenin daha fazla ziyaretçi isteği ile.

Yeni Bir Yürüyüş

Dış dünyaya büyümeye ek olarak, Şangay merkezlerinde yeni karakter çantaları yaratmaya devam ediyor. Bir örnek, Şangay'daki Merkez Huangpu Nehri'nin bir kolu olan Suzhou Creek'te. Akarsu federal hükümetin kuzeyinde başlıyor, su üzerindeki gezinti, şehrin turizmin odağı ve bir Jean-George-lokomotif restoranı ve neredeyse her tanınmış otel olarak hareket etmeye devam ediyor.

Onlarca yıldır, Suzhou Creek'teki alanlar, 1980'lerde şehrin dışına çıkan ve depolanmış depoları ve kirli bir su yolunu geride bırakan Şangay endüstrisindeydi. Ancak 2020'de 5 milyar dolarlık akışın yeniden canlandırılması ve kalpte, hem yerleşik hem de yeni kültürel ve kültürel istasyonları birleştiren yeşil bir bağlantı görevi gören 26 mil bir yol var.

Derenin ve nehrin birleştiği yerde, yakın zamanda açılan Regent Şangay federal hükümette, 135 odalı altın kaplama iç mekanı ve güneydeki federal Art Deco cephelerine bir bakış, Pudong'un doğuda ve Batı'daki Suzhou Creek'e (380 $) bir bakış.

Bu noktadan itibaren bir gün bisikletle geçirdim ve ilk olarak galeriler, dükkanlar ve restoranlar içeren kırmızı tuğla binalarla çevrili bir dizi sokak olan Rockbund'da durdum. Her şeyin merkezinde Asyalı sanatçıların tür bükme eserlerini gösteren Rockbund Sanat Müzesi var.

Stockholm'in Fotoğrafçı Müzesi'nin bir karakolu olan yeni açılan Fotographiska'ya giderken, eski genel postane binasında var olan tüm gün bistro mona'da öğle yemeği için Ve 1937'den 1945'e kadar gerçekleşen ikinci Çin-Japon savaşının önemli bir yeri olan Sihang Deposu.

Beer Lady'deki dere üzerinde bir içki ile öğle yemeğini takip ettim, bir buzdolabı olan 50'den fazla ülke ile sıralanmış mağara benzeri bir oda ve farklı galerilerin eski pamuk değirmenlerini ve fabrikalarını doldurduğu bir saat boyunca M50'nin grafiti sokaklarından geçmeden önce bira fabrikalarından musluklar. Günün son durağı, İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından yaratılan ve bir alışveriş merkezini aşan bir kompleks olan 1.000 ağaçtan oluşuyordu.

Şehrin diğer ziyaretçi festivalleri canlı, ama alışkın olduğum kalabalıktan arınmıştı. Ming hanedanından bir çarşı ve çay evleri ile çevrili bir bahçe olan Yuyuan'da, ünlü Nanxian buhar rulolarında çorba köfte beklemek her zamanki zamanın bir kısmıydı.

Fuxing Park'ta yeni bir gece hayatı kompleksinde geçirdiğim Cuma akşamı hariç, kalabalıklar restoranda ve Jing'den alışveriş merkezinde de seyrekti. Müzik festivali, tek bir giriş ücreti için her türlü etkinlik konumuna erişim sunuyor ve yerlilerin daha fazla dans etmek istedikleri ve daha az harcamak istedikleri kilitlemeden sonra bir hit oldu.

Arttırmak

Ülkeden daha fazlasını görmek isteyen gezginler için, ülkenin illerinin çoğuna bir top treniyle ulaşmak mümkündür. Trene Şangay'dan yakındaki Nanjing'e götürdüm, o kadar basit ve rahat bir deneyim, yanıltıcı hissetti.

Pekin bile, önceki 12 saatlik yolculuğa veya 2.5 saatlik uçuşa kıyasla trenle sadece 4,5 saat. Top trenini ilk kez süren uluslararası gezginler, bilet almak için pasaportlarını tren istasyonunda kişisel olarak sunmalıdır. Aşağıdaki geziler doğrudan Alipay aracılığıyla rezerve edilebilir.

Bu yeni erişim hafifliği beni heyecanla geri dönüp ülkeden daha fazlasını görmeye getirdi, ancak kalan engellerin bazıları Çin'in gerçekliğinin turizm hedeflerine tam olarak ulaşmadığını hissettirdi.

İki hafta sonra Mandarin'im sıvıyı ve uygulamaları kullanma yeteneğimi geri aldı. Yüzeyin altındaki şehir sadece ulaşılabilir hissetti.